Menu

Werkgroep Energie WaterGras

WERKGROEP ENERGIE WATERGRAS


 

 

 

SAMENWERKEN AAN EEN ENERGIEZUINIGE, DUURZAME WIJK

Nederland moet in 2050 CO2 neutraal zijn. Gouda wil dat in 2040 bereiken. De Transitievisie Warmte van de gemeente legt uit hoe we dat gaan doen. Intussen stijgt de prijs van energie. Energie besparen en duurzame energie worden niet alleen nodig voor een gezonde aarde, maar ook om je energierekening betaalbaar te houden. En je huis comfortabel.

De Transitievisie Warmte ziet voor de Water- en Grassenbuurt als beste aanpak: op eigen wijze, in een eigen tempo. Dat doen we graag, dat past hier. We hebben nog de tijd. Maar het is een grote klus. En niet simpel, niet goedkoop. Daarom doen we het ’t beste samen. Samen uitzoeken wat hier goed werkt. Samen zorgen voor goede, niet te dure uitvoering van de nodige maatregelen.

Daarvoor hebben we de Werkgroep Energie WaterGras opgericht. Om ons als bewoners te helpen aan adviezen en antwoorden op onze vragen. Om gezamenlijke uitvoering van maatregelen te organiseren. Om samen met de gemeente te overleggen. Onze werkgroep is onderdeel van onze aloude Bewonersvereniging. Zo maken we gebruik van bestaande kennis, organisatie en contacten. We werken ook samen met  andere partijen in Gouda die aan energie werken. Op onze website https://energie.watergrasgouda.nl/ vind je ons complete verhaal.

We nodigen jullie uit op donderdag 1 december om 20 uur in de Veste, Ridder van Catsweg 300.

Om kennis te maken met de werkgroep. Om van jullie te horen wat je belangrijk vindt, wat je zorgen zijn en welke kennis en ervaring jullie zelf hebben.

En om je te informeren over onze eerste gezamenlijke actie: spouwmuur- en vloerisolatie.

Meld je aan met een mail aan energie@watergrasgouda.nl. Of laat weten dat je graag komt, maar dan niet kunt.

Die avond leggen we je ook een enquête voor. Die kun je nu al invullen, zie https://tinyurl.com/Energie-WG

Met vriendelijke groet van de werkgroep: Annerieke Oosterwegel, Bas Spekreijse, Freek Deuss, Jaap van der Wel, Maarten van Nielen, Michel van der Wiel, Pieter van Vliet, Ruud Heijker.
Contact: energie@watergrasgouda.nl